Four Marks

The site in Four Marks, Hampshire, is surrounded by protected trees whose Root Protection Zones cover almost the entire site and dictated both the design form and construction of the foundations of the houses. The gently sloping site coupled with a piled foundation system allowed the suspended ground floor slabs to be lifted out of the ground both preventing damage to the roots and ensuring their access to ground water. The effect is to give the appearance of the houses floating out over the site as the ground falls away. The mixture of large, open-plan spaces and cantilever sections of the building provided its own engineering challenges as we worked to meet architectural aspirations while minimising costs.

Get in touch

We look forward to working with you. Please contact a member of the team to discuss your project.